HomeWat doet Carma

Wat doet Carma

In Inloophuis Carma kan iedereen die daar behoefte aan heeft terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspannende of creatieve activiteiten. Dat geldt voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook voor hun naasten en nabestaanden.

Zonder afspraak kun je iedere dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en iedere dinsdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen voor een kopje koffie of thee.
Er is aandacht voor ieders verhaal aan de grote houten tafel in de huiskamer.
Kom je liever voor een activiteit – bv. yoga, wandelen, massage– dan kun je op de website het uitgebreide programma vinden.

Inloophuis Carma organiseert met regelmaat themabijeenkomsten waarin informatie wordt gegeven over onderwerpen waar (ex-)kankerpatiënten en hun naasten mee te maken kunnen krijgen. Deze informatiebijeenkomsten vinden – in principe – elke 3e woensdagavond van de maand plaats. De onderwerpen op deze avonden zijn heel divers. Vaak komt er een specialist een presentatie houden over een specifieke vorm van kanker, bijvoorbeeld borst- of longkanker, maar het kan ook een boekbespreking zijn van een ervaringsdeskundige. Geregeld behandelen een fysiotherapeut, diëtiste of huidtherapeut op deze avonden een kankergerelateerd onderwerp.

Speciaal voor kinderen en tieners is er Young Carma, voor mannen de mannengroep en er is het Carmakoor!

Vaak vinden de mensen het spannend om voor het eerst naar Inloophuis Carma te komen, maar zodra ze binnen zijn, wordt de warme sfeer benoemd. ‘Carma is voor mij een open deur met een warm onthaal, een luisterend oor en echt thuiskomen’ horen we vaak. De ene gast komt enkele keren en de ander een jaar of langer, helemaal afhankelijk van ieders behoefte.