HomeOver Carma

Over Carma

De naam Carma komt van de twee initiatiefneemsters: Carla Witmans en Marie-José Persoon. Zij deden in 2009 als survivor mee aan de SamenLoop voor Hoop. Al wandelend kwamen ze te spreken over de behoefte aan een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten in Westland. In de loop van de tijd werden die plannen steeds concreter en in januari 2011 was Inloophuis Carma een feit. De naam Carma is dan ook een symbolisch eerbetoon aan de initiatiefneemsters.

Na verschillende tijdelijke locaties is het inloophuis sinds mei 2017 gevestigd aan Dijkweg 21 in Naaldwijk.

Wat doet Carma

Als je kanker krijgt, verandert je wereld en verandert je toekomstbeeld. De ziekte heeft niet alleen invloed op je lichaam, maar ook emotioneel en sociaal zijn de ziekte en de behandeling is vaak ingrijpend.

In Inloophuis Carma kan iedereen die daar behoefte aan heeft terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspannende of creatieve activiteiten. Lees hier wat inloophuis Carma doet voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook voor hun naasten en nabestaanden.

Carma werkt samen

Soms kan er behoefte zijn wat meer aan ondersteuning op het psychosociale vlak, dan is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Annette Koedood (coach) of Yvonne Vijverberg (toegepast psycholoog). Voor gasten van ons inloophuis wordt een gereduceerd tarief gerekend.

Het inloophuis wordt door verschillende gezondheidgerelateerde organisaties gebruikt. De vrijwilligers van palliatieve thuiszorg Beukenrode organiseren er maandelijks hun nascholingsavonden. Vereniging OOK (Ouders van een Overleden Kind) organiseert elk kwartaal een bijeenkomst voor haar leden. Eind 2018 zal het inloophuis ruimte beschikbaar stellen voor wekelijkse mantelzorginlopen.

Inloophuis Carma

Dijkweg 21
2671 GA Naaldwijk
RSIN 850024468
NL85RABO 0159270294

+31 6 14 23 77 91

Direct doneren?

Dankzij haar sponsoren kan Inloophuis Carma ieder jaar weer nieuwe mensen helpen.

  • 1. Ik doneer...
  • 2. Vul hier uw gegevens in.
  • 3. Kies een bank voor uw betaling.

Ons team

Carma is trots op haar enthousiaste team van vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben allemaal een door IPSO* gecertificeerde basistraining gevolgd.

De gastvrouwen en gastheren staan altijd klaar voor de gasten en maken mooie plannen voor activiteiten en evenementen. Ook ‘achter de schermen’ zijn vrijwilligers actief en daar zijn we enorm blij mee.

*IPSO (Inloophuizen en Psycho-oncologische Samenwerking en Ondersteuning) is de brancheorganisatie voor inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten in Nederland.

Psycho-sociale ondersteuning en advisering

Kanker in je leven, hoe ga je hier mee om? Ieder mens heeft zijn eigen manier van omgaan met problemen en heftige gebeurtenissen: gewoon doorgaan, negeren, vermijden, het actief aanpakken, oplossen, afleiding, sociale steun zoeken of het juist bij je zelf houden.

Wij zoeken op dit moment

Inloophuis Carma is op zoek naar enthousiaste gedreven vrijwilligers. Als vrijwilliger word je onderdeel van ons team en doe je mee aan alle activiteiten in en rondom het inloophuis. Heb je interesse? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Gastvrouw/gastheer

Zoek jij een manier om mensen te helpen de kwaliteit van leven te verbeteren? Word gastvrouw of gastheer bij Inloophuis Carma!

Bekijk vacature

Jaarverslagen

Hier kunt u de gedeponeerde digitale jaardocumenten en jaarverslagen voor verslagjaar 2011 tot en met 2017 raadplegen. Mocht u een jaardocument of jaarverslag na verslagjaar 2017 niet kunnen vinden dan is dit nog niet gedeponeerd.

Jaarverslag

Jaarverslag 2017 Download PDF
Jaarverslag 2016 Download PDF
Jaarverslag 2015 Download PDF

IPSO

Inloophuis Carma is lid van IPSO, brancheorganisatie voor inloophuizen en psycho – oncologische centra
IPSO heeft in 2012 een klachtenregeling vastgelegd voor cliënten/gasten van bij IPSO aangesloten inloophuizen en psycho-oncologische centra, waaraan Inloophuis Carma zich conformeert. Bekijk ook onze interne klachtenregeling.