HomeActiviteitenWorkshop Kennismaken met bonsai

Workshop Kennismaken met bonsai

donderdag 16 mei

Op de donderdagmiddagen 2 en 16 mei van 13.00 tot 17.00 uur organiseert Inloophuis Carma een workshop Kennismaken met bonsai. Werken met bonsai kan innerlijke rust en inspiratie geven, door steeds opnieuw te kijken zie je andere dingen. Het kan dan ook een positieve werking hebben op mensen die kanker hebben (gehad), maar ook op hun naasten en nabestaanden.

In het eerste les leren de deelnemers de jeneverbes Juniperus squamata knippen en vormen naar de gewenste vorm. In de tweede les gaan we de boom zodanig in de schaal plaatsen dat de plant zich stevig kan gronden om uit te groeien naar een oude bonsai.

 

Bonsai is een fascinerende levende kunstvorm, een unieke combinatie van botanische en esthetische aspecten. De Bonsaikunst ontstond zo’n 2000 jaar geleden in het Chinese keizerrijk met het vormen van miniatuurlandschappen. Ongeveer 700 jaar geleden werd deze kunst overgenomen door de Japanners en aangepast aan eigen gebruiken en tradities. Zo ontstond een duidelijke Japanse stijl, die vaker een individuele boom toonde dan een compleet landschap.

De kosten voor de totale workshop zijn € 19,50, inclusief boom, aarde en pot en het gebruik van alle gereedschappen en materialen.

Graag aanmelden via info@inloophuiscarma.nl