Home » Psychosociale hulp bij kanker

Yvon transparant
Door PsYvon/ Yvonne Vijverberg-van der Voort
Toegepast Psycholoog

Yvonne Vijverberg-Van der Voort heeft zich als Toegepast Psycholoog aangesloten bij Inloophuis Carma. Als zelfstandig Toegepast Psycholoog geeft zij, onder de naam PsYvon, psychosociale hulp aan mensen die zelf geconfronteerd zijn met de ziekte kanker, maar ook aan hun naasten.
De omgang met de ziekte kanker en alles wat dit met zich meebrengt op fysiek, emotioneel en sociaal gebied is enorm zwaar. Vanuit het ziekenhuis is er vaak goede begeleiding tijdens de operaties en behandelingen. Als dit traject doorlopen is, wordt er verwacht (door het ziekenhuis en je omgeving) dat je het zelf weer oppakt, ongeacht wat jouw toekomstperspectief is. Maar niet bij iedereen lukt dat, want hoe doe je dat? Juist op deze momenten kan professionele begeleiding door jou helpen.

Bij PsYvon gaat het om aandacht, erkenning, herkenning, verwerking en inzichten krijgen in je denken, voelen en doen. Samen ontdekken wat er nodig is om het gevoel te krijgen je leven, zoals dat op dit moment voor jou is (met de ziekte kanker), weer aan te kunnen. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van oplossingsgerichte technieken en methoden uit de cognitieve gedragstherapie.
De psychosociale hulp bestaat uit individuele begeleiding en groepsgesprekken (6x 1,5 uur) en vinden plaats in het inloophuis Carma. Er wordt altijd gestart met een eerste kennismakingsgesprek om te ervaren of het goed voelt.

Wie is Yvonne Vijverberg-van der Voort?yvonne klein2
Yvonne is geboren en getogen in Westland. Al op jonge leeftijd werd zij zelf geconfronteerd met de ziekte kanker. Haar beide ouders zijn op jonge leeftijd hier aan overleden. Zij heeft dus ook zelf ervaren wat een impact de ziekte kanker heeft op mens en gezin. In die tijd was er echter geen sprake van enig soort van begeleiding. Gedurende haar opleiding tot Toegepast Psycholoog werd het voor haar duidelijk dat zij haar werk wilde gaan richten op Psychosociale hulp aan kankerpatiënten en hun naasten. Die hulp geven die zij zelf had gemist in die tijd. Om haar kennis uit te breiden heeft zij aansluitend diverse opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding Psychosociale oncologie.
Voor verdere informatie over de individuele begeleiding en groepsgesprekken, tarieven * en tijden
of wilt u zich aanmelden, dan kunt contact opnemen via:
Mobiel: 06-38005180
email : info@psyvon.nl of info@inloophuiscarma.nl

* Voor bezoekers van het inloophuis Carma gelden aangepaste tarieven.