Home » Young Carma

 KEK folder kinderen binnenzijde kleinKindergroep KEK (Kinderen Ervaren Kanker)!

De op te starten groep is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, die te maken hebben met een ziek gezinslid. Kanker is, door die ander, ook in hun leven een rol gaan spelen.

Welke rol is misschien niet helemaal duidelijk. Zij worden geconfronteerd met een ouder die minder energie heeft, met een broertje die zo vatbaar is dat er geen vriendjes mee naar huis kunnen, met … allemaal praktische dingen.

Daarnaast zijn er de gedachten die kinderen bezig kunnen houden. Niet in alle situaties is het mogelijk om deze te delen. Er is veel tijd en zorg voor het zieke gezinslid, zorg die soms ook opeens over is vanwege het verloop van herstel van de ziekte. Tijd en aandacht is wat ook de kinderen, onze doelgroep, zo goed kan doen. Daarom is er een kindergroep.

Zodat er een plek is waar het woord kanker genoemd mag worden en waar stilgestaan mag worden bij dingen die anders zijn geworden. Zodat de balans die ernstig verstoord kan zijn, aandacht krijgt en wellicht weer meer in evenwicht komt.

Hoe dat bereikt wordt? Door verschillende werkvormen waaronder creatieve werkvormen en spelen. Maar ook gesprekken en bezig zijn met attributen die voor de zieke actueel zijn zoals medicatie, een pruik of een doktersjas.

De kracht van een groep is de herkenning die je bij elkaar kunt vinden. Herkenning die erkenning geeft. Erkenning die sterk maakt, want sterk worden is iets dat kanker ook tot gevolg kan hebben.

Tijdstip bijeenkomsten: 14.30 tot 16.00 uur

Waarom start de groep in schooltijd? Dit heeft twee redenen: het deelnemen aan de KEKgroep is voor kinderen intensief.   Zij staan, op de manier die bij hen past, stil bij de gevolgen die de ziekte kanker voor hen en hun zieke gezinslid heeft.

Het is van waarde om na de groep nog even te kunnen ontladen en opladen, door nog even te kunnen spelen of praten of wat dan ook bij uw kind past. Daarnaast kan het helpen als groepsgenoten zien dat hun klasgenoot naar de KEKgroep gaat. Hierdoor kunnen er openingen komen om te praten over hoe het is om een gezinslid met kanker te hebben.

U kunt uw kind nu aanmelden, bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe groep

Voor verdere vragen en aanmelding: info@inloophuiscarma.nl of 06-14237791

Voor meer informatie kunt u via deze link het artikel inzien in Gezond Zijn Beter Worden april nummer pagina 3

 

Weet u dat we ook een kinderinloopmiddag hebben?

Zie de activiteitenpagina